Mérgező gomba. Kategória:Mérgező gombák

mérgező gomba

Ilyen gombát korábban csak egyszer találtak Magyarországon Mintegy 50 kiló mérgező gombát koboztak el lakossági gyűjtőktől szombaton a Keszthelyi Városi Piacon, írja a Zaol.

magányos genitális szemölcsök

Az elmúlt hetek esős időjárása miatt sok a vadon termő gomba, s ez látszik a piaci kínálatban is. Keszthely környékén bőséggel akad például nagy őzlábgomba, ízletes vargánya, rókagomba és érdes tinóru is.

a parazita hasításának előkészítése

Annyi pöfeteget talált, hogy nem bírta mindet hazavinni Mintegy kiló volt a labda nagyságú gombák összsúlya. Természetesen csak árulhatja gombát, aki bevizsgáltatta a portékát a piaci gombaszakértővel, ám a szakemberek ezt tanácsolják azoknak is, akik saját fogyasztásra gyűjtöttek.

vasi vérszegénység

A most elkobzott 50 kilónyi veszélyes gomba közt volt pókhálós mérgező gomba fakógomba, világító tölcsérgomba, sárguló csiperke. Utóbbi könnyen összetéveszthető az ehető csiperkefajokkal.

méregtelenítés a talpon keresztül

Ezek a gombák fogyasztásuk esetén enyhe mérgezéses tüneteket okoznak, mérgező gomba előfordult már, hogy gyilkos galócát kellett elvenni egy hobbigombásztól — mondta a portálnak Jantász Ferenc, a VÜZ Kft.

Akik múlt hét szombatján bevizsgáltatták a gombákat, azok mérgező gomba tették, mintegy felhívva a figyelmet a gombavizsgálat fontosságára. Kiemelt kép: Keszthelyi Városi Piac.

További a témáról