Prosztatarák patofiziológiája

Magyar Szexuális Medicina Társaság - Prosztata panaszok kezelése

Leírás Vélemények 0 Ezeket a termékeket is ajánljuk 3 A prosztata jóindulatú és rosszindulatú daganatai s gyulladásos betegségei Jelen könyv az Európai Prosztata Napra jelt meg.

fokhagymás kezelés pinwormok ellen ügynökök féregirto

A 24 szerző által írt szakkönyv nemcsak a népbetegségszámba menő, többségében jóindulatú prosztata-megnagyobbodás okozta vizeletürítési nehézségeket tárgyalja, hanem a prosztata minden megbetegedését, a rosszindulatú daganatot, az akut és krónikus gyulladásos betegségeket is, közérthetően, áttekinthetően, sok információt nyújtva az Olvasónak. A könyv elsősorban urológus prosztatarák patofiziológiája, háziorvosok, szakvizsgára készülők, orvostanhallgatók számára íródott, de a téma iránt érdeklődő egyéb szakma képviselői is haszonnal forgathatják.

védett hamut papillómák a szemölcs nyakán

Részletek a tartalomból: I. Patogenezis, incidencia, epidemológia: Életkor ' Családi halmozódás ' Genetikai okok ' Rassz, földrajzi megoszlás ' Foglalkozási ártalom ' Hormonhatások. Megelőzés és szűrés: A szűrés technikája és lépései.

Elnevezésének eredete[ szerkesztés ] Hippokratész több rákfajta leírását is elkészítette. A jóindulatú tumorokat onkosznak nevezte, ami duzzanatot jelent görögülmíg a rosszindulatú tumorokat karcinosznak hívta, ami a prosztatarák patofiziológiája görög elnevezése. A különös névválasztás oka valószínűleg a rosszindulatú daganat távoli hasonlósága egy rákhoz, a jól körülhatárolható, kör alakú középrésszel és az innen szerteágazó, vékony nyúlványokkal. Később a szó végéhez csatolta az -oma toldalékot, ami görögül daganatot jelent, így alakult ki a karcinóma elnevezés.

Diagnosztika: Rectalis digitalis vizsgálat ' Prosztataspecifikus antigén Prosztatarák patofiziológiája ' Transrectalis ultrahangvizsgálat ' Az ultrahangvezérelt prosztatabiopszia technikája. Kezelés: Radikális prostatectomia ' Hormonterápia ' Kemoterápiás kezelés ' Sugárkezelés.

intraductalis papilloma ductalis hyperplasia papilloma vírus 3. fázisa

Merevedési zavarok és kezelésük: Gyógyszeres kezelés ' Műtéti kezelés ' Implantátumok. A prosztatabetegségeket kísérő fájdalmak típusai és kezelésük.

galandféreg helye hogyan lehet elégetni a nemi szemölcsöket

Patofiziológia: Szövettani háttér ' A prosztata simaizomzatának szerepe. Diagnosztika: Urodinamikai vizsgálatok ' Ultrahang-diagnosztika.

Kezelés: Akut bakteriális prostatitis ' Krónikus bakteriális prostatitis ' Idült kismedencei fájdalom szindróma ' Aszimptomatikus prosztatitis Nincsenek vélemények ehhez a termékhez. Írjon véleményt a termékről.

További a témáról