Quiche gomba,

A liszthez kockázzuk a vajat, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját, és kb. Addig elkészítjük a tölteléket.
A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, majd a tojást. Csak addig gyúrjuk, amíg össze nem áll ha nem állna össze, akkor kell bele egy pici hideg víz.
A tésztát hűtőben pihentetjük 1 órán át. Serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, majd a megtisztított és feldarabolt friss vagy fagyasztott zöldségeket beletesszük, és pirítjuk percig. Ha a gomba friss, akkor a megtisztított és felszeletelt gombát kb.
Amennyiben konzerv gombával dolgozunk, úgy azt elég csak 10 perc után lecsepegtetve a piruló zöldésgekhez adni. Ha már a zöldségek megpuhultak, akkor félrehúzzuk, és kb.
A tésztát mm vékonyra nyújtjuk, és kivajazott-lisztezett tortaformába 26 cm tesszük. Az oldalára is érjen fel a tészta!
Elő is lehet sütni a tésztát ún. Ráhalmozzuk a tésztára a zöldségeket, majd leöntjük a túrós-joghurtos-sajtos öntettel.
Kicsit megrázzuk, megütögetjük a formát, hogy mindenhova jusson az öntetből az aljára is. Végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben fokon percig quiche gomba.
Langyosan is lehet már fogyasztani, de hidegen is jó.